Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO
Sfajki1

Makaron z tuńczykiem

jolanta.ch włącz . Opublikowano w Kulinaria

Składniki:

  • makaron rurki razowy -  aldente,
  • tuńczyk w sosie własnym,
  • cebulka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • kiełki brokuła,
  • kilka oliwek,
  • zielenina, bazylia, sól, pieprz

Wykonanie:
Ugotować makaron, podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę, czosnek, dodać tuńczyka, koncentrat pomidorowy, przyprawy, bazylię,
chwilę podsmażyć.

Makaron wyłożyć na talerz, polać przygotowanym sosem, posypać żółtym serem, kiełkami i pokrojonymi oliwkami. Można posypać natką pietruszki lub szczypiorkiem.

 

Sałatka z pora

Składniki:

  • biała część pora,
  • jabłko,
  • żurawina,
  • curry,
  • sól,
  • łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego.

Wykonanie:
Drobno pokroić por (można go sparzyć gorącą wodą), zetrzeć na tarce jabłko, dodać resztę składników, wymieszać i położyć na talerz z makaronem.

Smacznego!!

Zdjęcie-1075 Zdjęcie-1072

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej