Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO
Sfajki1

Archiwum

Cebulą w przeziębienie

MT00 włącz . Opublikowano w Kulinaria

Cebula to jedno z najlepszych warzyw w walce z przeziębieniem. Dostarcza wiele składników mineralnych, takich jak: żelazo, magnez, selen i krzem. Dla tych, którzy nie przepadają za smakiem cebulowego syropu, mamy ciekawą propozycję.

Czerwona cebula z pomarańczą

  • 2 czerwone cebule
  • 2 pomarańcze
  • 8 czarnych oliwek bez zalewy
  • 2 łyżki oleju z pestek winogron
  • sok z 1 pomarańczy
  • sól, pieprz biały
  • łyżeczka natki pietruszki
  • gałązka świeżej mięty

Cebule obrać i pokroić w krążki. Pomarańcze wyszorować, sparzyć wrzątkiem i obrać ze skóry. Pokroić w niezbyt grube plastry i ułożyć na talerzu. Na pomarańczy ułożyć cebulę i oliwki. Całość doprawić pieprzem i solą, a następnie skropić sokiem z pomarańczy i olejem. Posypać posiekaną natką pietruszki i miętą.

Cebulą-w-przeziębienie

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej