Dawka zdrowia
Kulinaria to nasze spotkania z nowymi smakami. Zwracamy uwagę na zdrową żywność i odpowiednią dietę. Zamiast ciasta proponujemy dawkę energetyczną w sam raz na przekąskę. Przepisy Krystyny Skibińskiej. Smacznego !
Przekąska
- 2 kiwi
- 2 jabłka
- płatki migdałów
- orzechy
- otręby ze śliwkami
- jogurt bałkański
Przygotowanie: owoce pokroić w plasterki, orzechy, migdały i otręby posypać na wierzchu i dodać jogurt. Na środek położyć wiśnie w miodzie.
Sałatka jajeczna
- 3 jajka
- 3 ogórki konserwowe
- pomidor
- 1 kostka sera białego
- ½ kostki sera Feta
- olej lniany, przyprawy: bazylia, carry, pieprz czarny
Przygotowanie: jajka zatrzeć na tarce. Ogórki, pomidory, ser pokroić na drobną kostkę. Całość wymieszać i doprawić do smaku.
Pasta wg przepisu Pani Krysi
- 6 pieczarek
- 1 cebula
- 5 jajek
- pieprz, sól
- szczypiorek, koperek
- majonez lub olej lniany
Przygotowanie: pieczarki i jajka, cebulę podsmażyć, wymieszać wszystko i doprawić.
Halina Bendlewska - KMD Amorki