Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO
Sfajki1

Dawka zdrowia

Kulinaria to nasze spotkania z nowymi smakami. Zwracamy uwagę na zdrową żywność i odpowiednią dietę. Zamiast ciasta proponujemy dawkę energetyczną w sam raz na przekąskę. Przepisy Krystyny Skibińskiej. Smacznego !

Przekąska 

  • 2 kiwi
  • 2 jabłka
  • płatki migdałów
  • orzechy
  • otręby ze śliwkami
  • jogurt bałkański

Przygotowanie: owoce pokroić w plasterki, orzechy, migdały i otręby posypać na wierzchu i dodać jogurt. Na środek położyć wiśnie w miodzie.

 

Sałatka jajeczna

  • 3 jajka
  • 3 ogórki konserwowe
  • pomidor
  • 1 kostka sera białego
  • ½ kostki sera Feta
  • olej lniany, przyprawy: bazylia, carry, pieprz czarny

Przygotowanie: jajka zatrzeć na tarce.  Ogórki, pomidory, ser pokroić na drobną kostkę. Całość wymieszać i doprawić do smaku.

 

Pasta wg przepisu Pani Krysi

  • 6 pieczarek
  • 1 cebula
  • 5 jajek
  • pieprz, sól
  • szczypiorek, koperek
  • majonez lub olej lniany

Przygotowanie: pieczarki i jajka, cebulę podsmażyć, wymieszać wszystko i doprawić.

Halina Bendlewska - KMD Amorki

Amorki sałatka1 Amorki sałatka2

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej