Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO
Sfajki1

Nadziewane ziemniaczki

Grazyna włącz . Opublikowano w Kulinaria

Składniki:

Ugotowane w łupinach ziemniaki,mielone z indyka,gotowany ryż,pomidor bez pestek i skórki,parmezan mielony lub inny ser do zapiekanek, przyprawy w/g uznania.

Wykonanie:

Ziemniaki przekroić na pół i trochę wydrążyć. Do nadzienia wlożyć resztki ziemniaków, mięso, ryż, pomidor w kostkę ,jajko, przyprawy i koperek. Napełnić ziemniaczki i posypać parmezanem. Zapiekać w kombiwarze 180C przez 15 min.

Zdjęcie-0944

 

 

 

 

 

 

 

TALARKI NA PRZYSTAWKĘ

Składniki:

Ziemniaki ugotowane w łupinach, pasty z przepisu obok, dekoracje w/g własnego pomysłu.

Wykonanie:

Obrane zimne ziemniaki pokroić w grubsze talarki i ułożyć na talerzu. Posmarować pastami z przepisu"Amorków" i przybrać: papryka kolorowa, ogórek świeży, kiszony, pomidor, sałata, szczypiorek, koperek, pietruszka zielona i inne dodatki. Ten przepis to nasze klubowe pomysły z "żyjmy dłużej", żeby się nie objadać.

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej