Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO
Sfajki1

Dynia w curry z kurczakiem i ciecierzycą

Grazyna włącz . Opublikowano w Kulinaria

Składniki:

70 dkg dyni oczyszczonej w kostkę

2 cebule -kostka

2 piersi z kurczaka

2 łyżki ciemnego sosu sojowego

250 ml przecieru pomidorowego

4 ząbki czosnku

świeża kolenda lub natka pietruszki

2 papryczki chili

puszka ciecierzycy

suszony tymianek,slodka papryka,sól,pieprz,curry,olej

Wykonanie:

Piersi pokroić w kostkę,skropić sosem,opruszyć papryką i curry.Odstawić do lodówki.Na oleju podsmażyć cebulę,czosnek i chili,dodać w kostkę dynię na krótko ma być trochę twarda.Ciecierzycę odsączyć i dodać wraz z przecierem pomidorowym.Kurczaka usmażyć na złoto na osobnej patelni.Dodać kurczaka, przyprawy i pogotować 10 min.

Przed podaniem posypać kolendrą lub pietruszką. Oczywiście każdy przepis można zmienić w/g swego smaku na przykład dodać świeżą paprykę kolorową i inne przyprawy.Ja lubię ten przepis pierwszy-smacznego.

Grażyna

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej