Lato - stawy
Nowy Rok 2016
Dzień Pracownika Socjalnego
Wycieczka do Wrocławia
Na polanie
Nordic listopadowy
Rajd rowerowy
Podsumowanie projektu
Rajd do ZOO
Sfajki1

Ryba z sałatką i otrębami

jolanta.ch włącz . Opublikowano w Kulinaria

Filet rybny – tilapia

Rybę kroimy na małe kawałki, posypujemy solą, pieprzem, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Układamy w kombiwarze, pieczemy 30 minut w 185 stopniach.

Sałatka:

  • opakowanie mieszanki sałat z rucolą,
  • łyżka otrębów pszennych,
  • łyżka pestek dyni,
  • ½ opakowania sera feta,
  • mała cebula,
  • pomidor,
  • sos do sałatek,
  • sól, pieprz, oliwa z oliwek,
  • koperek, pietruszka, zczypiorek

Wykonanie:

Sałatę myjemy, osuszamy na sitku. Obraną cebulę kroimy w piórka, a fetę w kostkę. Pomidor w ósemki. Zieleninę drobno kroimy. Sos do sałatek ucieramy z dwoma łyżkami oliwy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy otrębami i pestkami dyni. Zyczymy smacznego !

JCH

Zdjęcie-0426 Zdjęcie-0427 Zdjęcie-0416

Logo Projektu

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej