Ryba z sałatką i otrębami
Filet rybny – tilapia
Rybę kroimy na małe kawałki, posypujemy solą, pieprzem, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Układamy w kombiwarze, pieczemy 30 minut w 185 stopniach.
Sałatka:
- opakowanie mieszanki sałat z rucolą,
- łyżka otrębów pszennych,
- łyżka pestek dyni,
- ½ opakowania sera feta,
- mała cebula,
- pomidor,
- sos do sałatek,
- sól, pieprz, oliwa z oliwek,
- koperek, pietruszka, zczypiorek
Wykonanie:
Sałatę myjemy, osuszamy na sitku. Obraną cebulę kroimy w piórka, a fetę w kostkę. Pomidor w ósemki. Zieleninę drobno kroimy. Sos do sałatek ucieramy z dwoma łyżkami oliwy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku, polewamy przygotowanym sosem i posypujemy otrębami i pestkami dyni. Zyczymy smacznego !
JCH