Kanapki z ricottą
Składniki:
- 
1 żółta papryka 
- 
1 ząbek czosnku 
- 
gałązka tymianku 
- 
1 łyżka oliwy z oliwek 
- 
75 g oliwek nadziewanych papryką 
- 
łyżka kiełków (mieszanych) 
- 
150 g ricotty 
- 
sól, czarny pieprz 
- 
12 okrągłych kromek pumpernikla 
Wykonanie:
Paprykę i czosnek pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju, dodać tymianek. Ostudzić. Kilka oliwek odłożyć do dekoracji, resztę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić solą i pieprzem i formować gałki, które nakładać bezpośrednio na kromki.

 
				
                 
                                               
				
                 
                                               
				
                 
                                               
				
                 
                                               
				
                 
                                               
				
                 
                                               
				
                 
                                               
				
                 
                                              

